Ezer darab pizzát sütött péntek kora reggeltől szombat hajnal fél kettőig egy kaposvári szakács. A 25 éves fiatalember kísérletével a Guiness-rekordok közé szeretne bekerülni.
Borbély Zoltán a mutatványhoz 100 kiló sonkát és ugyanennyi sajtot használt fel, és óránként átlagosan 55 darab tésztát készített el. A rekordkísérletet a helyi rádió rendezvényének felkérésére vállalta. A rekordot hajnali fél kettőkor állította fel, és a teljesítmény hitelességét egy köztisztviselő valamint folyamatos videofelvétel támasztja alá.
A szakács a 60-féle feltéttel megrakott pizzát előzetes számítások szerint 24 óra leforgása alatt szerette volna teljesíteni.
Az eredményt a szervezők a következő napokban továbbküldik a hivatalos szervekhez. A tekintélyes mennyiségű étket a rádiós rendezvény közönsége napközben el is fogyasztotta.
Távol a belvárostól – külkerületi éttermek, street foodosok
Lehet, hogy vannak olyan budapesti utcák, ahol szinte képtelenség a bőség zavara miatt helyet választani, hogy merre ebédeljünk/vacsorázzunk, de mi a helyzet a külsőbb kerületekkel? Ezt a kérdést jártuk körbe, találkozván régi nagy kedvencekkel, bátor újítókkal, eleganciával és vagány street fooddal is. Örömmel nyugtáztuk, hogy remek hamburgert, pizzát, de még klasszikus magyaros ízeket is találunk a belvároson kívül.
XXI. kerület
Póni Caffe & Pizza
A csepeli Póni névadása nem véletlen, hiszen a Csikó sétányon találjuk az olaszos éttermet, pizzériát. Bruschetták, saláták, pasták és néhány nemzetközibb húsétel mellett a pizza a helyi kedvenc, mely tradicionálisan, fatüzelésű kemencében készül. Természetesen kiszállítanak a környékre, de pizzából a forró, legminőségibb élményt ott fogyasztva élhetjük át. Mi a pármai sonkásra szavazunk.
forrás: WE LOVE BUDAPEST,
Pizza & Bor!
A csepeli Póni Pizza szép csendben a kedvenc pizzériám lett. Július 25-én harmadszor is megrendezzük náluk kézműves borestünket. Semmi bonyolultra nem kell gondolni; a szervezkedés lényege, hogy aki ezen az estén ellátogat a Póniba, hogy ott szépen megvacsorázzon, azt meginvitálom egy jó pohárka kézműves borra! ;)
A helyfoglalás javallott.
A Póni - ahogy neve is sugallja :) - pici, ezért javallott az asztalfoglalás, amit a következő elérhetőségeken tehetnek meg:
telefon: +36307571794
e-mail: info@ponicaffe.hu
Egyébiránt
web: www.ponicaffe.hu
cím: 1213 Bp. Csikó sétány 2/b.
Borbaráti Üdvözlettel:
Kovács Antal
Pincearon.hu -
Kézműves borok társaságában!
Gyí, te cocó: Póni Pizzéria
Kézműves borest vol. 2.
Pénteken, este 7 órától ismét Csepel! Múlt havi borestünk olyan jól sikeredett a pizza szentélyben, hogy nincs mese, repetázunk. Az előző alkalom "nagy történéséről" pár héttel ezelőtt elfelejtettem beszámolni, na de most :
Zajlik a vacsora szépen rendben a CSIKÓ sétányon a PÓNIBAN, egyszer csak megérkezik két vendég LÓHÁTON! Mondanom sem kell, kerekedett a szeme mindenkinek. Én például annyira meglepődtem, hogy még fotót is elfelejtettem készíteni. Nesze neked 8 mpixeles, vágódeszka méretű okostelefon... :D
A vendéglő félelmetesen jó pizzái és tésztái mellett két extra fogás is kínálatra kerül pénteken. Az egyik egy grillezett kacsamáj lesz, sült almakarikával és kalács pirítóssal. A másik étek pedig egy rózsaszínűre sütött kacsamell, vargányával és zöldfűszeres polentával.
Figyelem: a vacsora vendégek számára egy jó pohárka kézműves borral kedveskedünk!
Érdemes asztalt foglalni, mert a Póni teraszán nincs túl sok asztal, nehogy lemaradjon: +36307571794.