Mindent az olívaolajról
Az olajfa bogyójából többféle minőségű (mondhatnánk: többféle színvonalú) olajat készítenek. A legértékesebb a hidegen préselt, kizárólag mechanikus – és nem vegyi – úton előállított extra szűz olívaolaj
» tovább olvasom.... Mit keres egy magyar a pizza világbajnokságon?
Májusban rendezték meg Olaszországban, Pármában a világ legnagyobb pizza-világbajnokságát, a Campionato Mondiale Della Pizza elnevezésű versenyt, amely már a 26. ilyen, évente megrendezett esemény volt. A 38 ország 730 indulója közül, egyetlen magyarként Szabadfi Szabolcs pék is indult a versenyen.
» tovább olvasom.... Márkházi pálinkaA Varesina kávé története
Volt egyszer egy csésze kávé…
Szenvedély 1919 óta. Az első csésze illatos Varesina Caffé espresso 1919-ben került felszolgálásra egy családi pörkölőben, az olasz Varese város történelmi központjában. » tovább olvasom.... Rólunk írták!
Néha olyan egészen valószerűtlen helyeken érik az embert meglepően kellemes gasztronómiai élmények, ahol azt a legkevésbé sem várná, azt például biztosan nem találnák ki, hogy hova érdemes Magyarországon elzarándokolni, ha kitűnő pizzát szeretne valaki fogyasztani.
» tovább olvasom.... |
Különleges kávé receptekKülönleges kávé receptek» Tovább olvasom...Varesina kávéVaresina kávé» Varesina kávéPizza tésztákPizza tészták» Tovább olvasom...A kávé eredeteA kávé eredete» Tovább olvasom... |